Közjegyzői

cím dekoráció

Eljárások

cím dekoráció

A közjegyzői munka alapelve a jogok hosszú távú biztosításának igénye. Ezt az elvet szolgálják hivatásrendi és eljárási szabályaink és minden közjegyzői eljárás e köré az elv köré szerveződik, legyen szó egyszerű tanúsítványokról, nyilvántartásokról, hagyatéki vagy egyéb nem peres eljárásról, vagy bármely szerződéses jogviszonyhoz kapcsolódó közjegyzői okiratról a tartozás elismeréstől és kötelezettségvállalásoktól kezdve a közjegyzői okiratba foglalt szerződésekig, tartozzanak azok bármely jogterületre az örökléstől kezdve a házassági vagyonjog, az adásvétel, ajándékozás , bérlet területein keresztül egészen a finanszírozásig, beleértve ebbe a kölcsön, hitel és egyéb e körbe tartozó szerződéseket és azok biztosítékait is. Így például minden hosszabb életciklusú jogviszony/szerződés esetében, különösen akkor ha valamely vagyontárgy (pl. nagyobb értékű ingóság, ingatlan) a szerződéskötéshez képest későbbi birtokbaadása  vagy fizetés (pl. bérleti díj, kölcsön, vételár stb) jövőbeli teljesítése forog kockán, érdemes számításba venni a közjegyző igénybevételét. Annál is inkább érdemes, mert pl. a megfelelő feltételekkel kiállított közjegyzői okiratba foglalt fizetési kötelezettségvállalások az egész Európai Unió területén képesek biztosítani e követelések közvetlen bírósági végrehajtását. Azaz a per elkerülésével a lényegesen gyorsabb és kevésbé költséges jogérvényesítést.

A közjegyző okiratai a hosszú távú jogérvényesítési stratégia legfontosabb pillérei közé tartoznak.  Kérdezzen minket a lehetőségekről.

Foglaljon Nálunk

cím dekoráció

Időpontot

cím dekoráció

A gyorsabb ügyintézés és a várakozási idő lerövidítése érdekében kérjük, hogy az alábbi felület kitöltésével egyeztessen előzetesen időpontot irodánkkal.