cím dekoráció

Másolathitelesítés

A másolatok hitelesítése során a közjegyző azt tanúsítja, hogy a másolat a közjegyző előtt felmutatott eredeti okirattal mindenben megegyezik. A közjegyzői hiteles másolat az eredeti okirattal azonos hatályú, azaz ugyanolyan bizonyító erejű dokumentum. A másolatok hitelesítése elektronikus úton is elkészíthető, melynek során az elektronikus úton készített másolatot és kivonatot minősített elektronikus aláírással látja el a közjegyző.

A másolathitelesítés során bárki eljárhat, tehát az eljárása során a közjegyző nem vizsgálja, hogy kinek van szüksége a hiteles másolatra, bárki elmehet (pl. családtag, ismerős), akire az eredeti dokumentumot rá merjük bízni.

Fontos, hogy személyazonosító okmányról (pl. személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély, lakcímkártya) hiteles másolatot csak az okmány tulajdonosa részére készítünk.

Milyen dokumentumok szükségesek a hiteles másolat készítéséhez?

  • Az ügyfél személyi igazolványa/vezetői engedélye/útlevele és lakcímkártyája,
  • az EREDETI dokumentum, amelyről a másolat hitelesítését kérik (eredetinek minősül minden olyan dokumentum, melyen eredeti aláírás, pecsét vagy bélyegzőlenyomat, vagy más eredeti megjelölés szerepel).

Foglaljon Nálunk

cím dekoráció

Időpontot

cím dekoráció

A gyorsabb ügyintézés és a várakozási idő lerövidítése érdekében kérjük, hogy az alábbi felület kitöltésével egyeztessen előzetesen időpontot irodánkkal.